Pages

29 Ocak 2012 Pazar

Bir Web Sitesi Nasıl Yayınlanır? Ne Yapmamız Gerekiyor? Blogiyimi

0 yorum
Web Sitenizi Nasıl Yayınlarsınız? Aslında Çok kolay...

Web siteniz var ve nasıl yayınlayabileceğinizi bilmiyor musunuz? O zaman mutlaka okumalısınız….
Web Sitemi Nasıl Yayınlayabilirim?
FTP nedir?
FTP, File Transfer Protocol (Dosya Transfer Protokolü) anlamına gelip, web sitenizin dosyalarını bilgisayarınızdan Hosting paketinize aktarmak için kullanılır.
FTP hesabı nedir?
Web Hosting hizmeti kapsamında web sitenize ait dosyaları yayınlayabilmeniz için açılan hesaptır. FTP hesabınıza ait bilgiler, web hosting aanınızın açılmasına müteakip size mail yoluyla ulaştırılmaktadır.
FTP bilgilerimi nasıl kullanırım- Web Sayfalarımı nasıl yayınlarım?
Web sayfalarınızı yayınlamanız için bir ftp programı kullanmanızda fayda vardır. Bu programlardan cuteftp programını indirebileceğiniz adres aşağıda mevcuttur. Bu programı veya diğer bir ftp programını bilgisayarınıza kurduktan sonra size gönderilen ftp bilgilerini kullanarak web alanınıza bağlanabilirsiniz. FTP programlarını kullanmanın dışında Internet Explorer penceresini kullanarak da web sayfalarınızı yayınlayabilirsiniz. Bu konuyla ilgili bilgi aşağıda yer almaktadır.
Programlar
- FLASHFXP
- Filezilla
- CuteFTP 7.1
- AutoFTP (Free)
Hosting hesabınıza bağlandıktan sonra http adında bir klasör gelecektir. Bu klasörün içine çift tıklamak suretiyle giriniz. Klasör içinde sadece index.htm dosyasını silmeniz yeterli olacaktır. Bu klasörün içine; kendi dosyalarınızı yayınlamanıza müteakip sayfalarınız yayınlanmaya başlayacaktır.
Bu pencere üzerinde; sol taraftaki alan bilgisayarınızdaki dosyaları, sağ taraftaki alan Hosting paketinizdeki dosyaları gösterir.
Mutlaka; dosyalarınızı http klasörünün içine yayınlamalısınız ve index.htm dosyası hariç hiçbir dosya ve/veya klasörü silmemelisiniz.
Not: FTP hesabınıza yükleyeceğiniz dosyaların adlarında, ulaşımda sorunsuzluk için Türkçe karakter kullanmayınız; akılda kolay kalması ve küçük hatalara sebebiyet vermemek için de mümkün olduğunca büyük harf bulundurmayınız, dosya adlarını bütün harfleri küçük olacak şekilde belirleyiniz.
Internet Explorer ile FTP hesabıma nasıl bağlanırım?
İnternet Explorer penceresi açık iken, adres bölümüne ftp.alanadiniz.com@alanadiniz.com şeklinde bir adresle giriş yapmanızın ardından çıkacak ekranda şifreniz sorulur. Size verdiğimiz kullanıcı adını ve şifrenizi girdikten sonra sisteme bağlanabilirsiniz.
Ftp programı kullanarak veya internet explorer ile bağlandıktan sonra karşınıza http ve db adında iki adet klasör gelecektir. Dosyaları mutlaka http klasörünün içerisine yayınlamanız gerekmektedir. Klasör içindeki  index.html  dosyasını silmeniz gerekmektedir.
Not: Daha problemsiz ve hızlı veri transferleri için Internet Explorer yerine özel FTP programlarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum Yap